DESIGNHJELP

Looking back in my roots...!

Hei,nå vil jeg gjerne fortelle om noe som sikkert alle eldre en meg husker og de på min alder sefølgelig!

 

Vi alle husker vel de søte små barneårene med skoledagbøker,brevvenner,ingen dyre dubbetidder,skulle vi til en venn så hadde vi bein eller sykkel?

 

De årene vi hadde dagbøker som snoopy,topp,jessy,lompa,hest,PUSUR osv. Hvor ukepenger gikk til litt slikk og det fineste brevpapiert på butikken vi kunne finne som luktet billig parfyme(jeg sprayet mine selv,flere en meg som gjorde det?) Da friminuttene gikk til at veninner skulle skrive i hverandres dagbøker på vennesidene...da vi ikke hadde mobil før ut på 6-7klasse og da var det så vidt kamera,da var det bare ringe,sms og snake!Og skulle vi overføre bilder(den gang da,bakrunder),smslyder osv, så var der infrarød,hvor vi måtte holde mobilene helt oppihverandre hvis ikke gikk det ikke! Du var populær hvis du hadde 2000poeng i snake! ikke hvordan du så ut,eller hvordan venner du hadde! Hvor vi klusset og skribblet i dagbøkene våre dag inn og dag ut,gjerne over hele boka,leste i dagbøkene istedet for å følge med i timen.Hvor vi måtte avtale å bli med venner hjem dagen før..når vi hadde gjort lekser fikk vi gå ut,og da var rett bort til veninnene våre...ringte på døren og "hei,er maren hjemme? " "nei,hun er med tante på butikken..kom tilbake etterpå!" "jaok,hade!" og vi gikk hjem igjen,eller vidre til neste venn...hvor vi hadde innetider som ble avtalt før vi gikk ut.

Da vi jentene lå i gresset i haget og drømte oss bort i johnny depp og alle de der,eller kanskje det var gutten over gata?! og hørte på cd-spilleren,eller discmanen vår. og bare hadde det kos...0 elektronikk! hvor vekkerklokken var en søt liten pusekatt,olebrum,bamse osv ikke mobil! da sengen var proppet med bamser og puter! jeg hadde hvertfall 20 i senga mi hver natt! Hvor alt vi hadde av sminke,var en lypsyl med farge i /lipgloss! og dette var det mamma som bestemte om vi fikk bruke eller ikke!

Hvor mange her husker den tiden???

(google)

Den tiden hvor vi klusset og tegnet rare ting på folk vi ikke likte i bøkene! Da vi skulle ringe en veninne så var det hustelefon eller "mamma,kan jeg væresåsnill å låne telefonen din til å ringe iselin??pleasepleaseplease?"

Da sminke ikke var viktig,det var noe de voksene brukte,samme med bh,små skjørt osv...hvor hvordan du så ut var det minst viktige,det som gjalt var hva du eide! Da MOR valgte hva du skulle ha på deg hver dag,hvordan håret skulle være og smørte nistepakke til oss.Meldingsbøker som var stappfulle med skulking og annet tull,hvor det å skulke timen,var å sitte på do med veninne dine,eller være i skolegården å skrive dagbok eller lekte med tamagotchien vår

(har min ennå,men den er ødelakt...men har en til som er nyere som funker ennå!)

Når vi var med hverandre hjem,så var det ikke data eller noe som helst nei! her var det UT å leke i hagen,trille dukkevogn,leke med barbie,prøve klær og kle seg ut! Og de fleste av oss fikk denne før vi gikk hjemmenifra "Si i fra til mammaen til iselin at du skal være hjemme kl 5 for da er det middag!" ,men ellers så var det " kom hjem når det begynner å bli mørkt,jenta mi! og HUSK REFLEKS!" hvor husnøkkel var noe du hadde fra du gikk i 2-3klasse! og en hel haug av fanzy nøkkelringer på. Det var tider det!! Hvor pc,det var noe mamma hadde,og bibloteket i byen. Hvor man ikke katagoriserte mennesker,samme hvordan man så ut så lenge man var hyggelig!Høy,tynn,tjukk,lav,brun,hvit...samme det,så lenge du var koselig!! Hvor vi bytte lånte klær med venner,ingen sa æsj til hverandre (selvsakt var det mobbing da også...) gikk i mammas sminkeskrin og sminket oss for tullball med veninner,hvor hårbørsten var mikrofon og mammas høyehæler var populært!! kyss,klapp og klem!

Jeg savner den tiden virkelig mye,vi var desverre siste genrasjonen(96) som hadde det sånn! og jeg gleder meg sånn til pusurdagboken kommer ut i butikken i ?juni?.da skal jeg ha en sånn,savner virkelig gamle tider,men da har jeg også et sted å skrive ned ting hver dag,samme hva det skulle være...I stedet for å gå rundt med en dævvkjedelig notisbok! Jeg må jeg må jeg må jeg SKAL!!!!!!!

Sitter her med tårer i øynene med tanken på hvordan barndommen har forandret seg på under 6 år og på hvor herlig den var!! men samtidig er jeg så heldig som har akuratt DISSE minnene,som de som vokser opp nå ikke kommer til å få! 

-Flere en meg som har disse minnene? 

- Noe annet du husker fra du var barn? fortell gjerne!

-Hadde du dagbøker?hvilke?

-Flere som savner og kjenner igjen denne tiden og disse dagbøkene? Nå vil jeg veldig gjerne vise dere de dagbøkene jeg hadde som barn(fra samme årgang).men bildene er tatt fra google da,for jeg vet overhodet ikke hvor mine ligger henne!

 

Her kunne du velge i mellom blå eller rosa plysj som du kan se(husker ikke året) ,her kunne du omdirigere sidene som du ville,det var tegneserier..jeg elsker deg på 10språk..rare fakta som "lengste kyss" , hvaler sover med et øye åpent,verdens eldste tyggis var så og så gammel.. vennesider ja,alt det ei jente kunne drømme om i en og samme bok! tilogmed ca 5? kort helt bakerst som du kunne sende til venner!

(finner ikke bedre bilde)

Her kunne vi bytte om forsidene men andre hester! det var vel 4-5 hester man kunne velge i mellom.og i denne sto det fakta om hester,fine hestebilder,flauser,første ridetime,fineste hesten vi viste om,vitser,vennesider,dyrene mine hvor vi kunne lime inn bilder osv .midt i blinken for ei heste jente!! (a) 

 

(fant ikke no fra samme år)

Noe for ei skikkelig jente,her kunne man velge i mellom flere kjedinser man kunne bruke som forside(bildet du ser er minibilde av alle man kunne velge i mellom) ,vennesider,horoskop,klistremerker(som jeg prydet hele forsiden min med!!) notater,bilder av kjediser og stjernetegnet demmes...alt som ei jente mellom 13-17 kunne tenke seg på den tid! 

Topp,Mtv,Pusur,Snoopy,Jessy og Hallo Kitty!

Alle husker vel Mtv dagboken? noe som hadde passet seg FINT for voksene folk,den var jo null spennende!! og sidene var så glatte at blekket aldri tørket! Samme med hallo kitty,har ikke hatt den selv,men venner av meg forteller at utsiden av dagboken er bedre en innsiden...så det sier vel sitt! også sist men ikke minst PUSUR!! jeg fikk aldri en sånn dagbok,og da jeg skulle kjøpe den i fjor ,så var den utsolgt da jeg hadde penger nok.. men i år skal det bli PUSUR!! har ikke hatt dagbok siden den rosa snoopyen!Det er noen år siden det nå!:P

 

Det er altid koselig og mimmre tilbake til barndommen! :D 

Ingen kommentarer

Pia :D

28.04.2013 kl.17:48

Så sant. Men må ikke glemme disney filmene da, og godteri var kun den stunden barnetv foregikk klokken 18 om kvelden.. Disney filmene og barne tv kommer aldri til å bli det samme som da 90-96'erne fikk. Heller ikke barndommen, dessverre!

Mariella

28.04.2013 kl.19:46

Pia :D: Nei ikke sant pia! glemmer ikke de,har fremdeles barbie og svanesjøen på VHS! hihi:)

Pia :D

29.04.2013 kl.09:51

Hehe, har de en plass på dvd jeg :) Er synd at alt som er disney for generasjonen etter oss er dårligere og dubba i forhold til før :0

Mariella

29.04.2013 kl.12:57

Pia :D: åh ja! før var filmene fullførte..nå ? Nope,ikke fullført i det hele tatt! ikke orentelig tenkt igjennom en gang! men fy søren,det er masse jeg husker fra barndommen altså! :)

Pia :D

29.04.2013 kl.14:14

Ikke sant. Før var det ingenting som het mote, mens nå ber de småungene om å kle seg "pyntete og jålete" for filmene har det budskapet :0 Husker mye jeg og :) Da var det ikke tv spill osv, da var det ut og leke etter leksene var gjort, mens nå? Nå er det bare tv og spilling :0

Mariella

29.04.2013 kl.23:55

Pia :D: ja ikke sant!! herregud syns det er helt på trynet!!! huff!!

Skriv en ny kommentar

Mariella

Mariella

17, Holmestrand

legg meg til som venn

Kategorier

Arkiv

hits Bobblehead Bunny